Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-22

Känna igen ljud för trigga larm!

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Gardio utvecklar ett kamerabaserat larmsystem och säljer som hemlarmstjänst för hushåll. Tjänsten är byggd för att koppla sociala element till hemlarmet, med mobilappar som visar bilder på vem som kommer och går i Ditt hem, kopplingar till sociala medier etc.

Examensarbetet skall fokusera på att lösa hur man kan trigga larm på olika typer av ljud genom enkla mikrofoner. Ljuden kan vara tex från brandvarnare, pip från kylskåp etc. Projektet bör lösa hur bygga flexibla och robusta filter som kan känna igen specifika ljud, hur filtren kan ’ställas in’ genom att lyssna på avsett ljud, samt GUI för att göra denna process användarvänlig. Filter mm implementeras i C i ett inbyggt system, och GUI i en Android-app.

Du kommer att arbeta i ett litet men knivskarpt team, och med teknik som ligger på absolut framkant. Trivs Du med oss och vi med Dig så vill vi gärna att Du jobbar kvar på företaget efter exjobbet, och finns även möjligheter till extraarbete parallellt med studierna.

Gardio är den nya tidens hemlarm med många nya möjligheter.
Tryggare - Gardio skapar trygghet genom närhet. Och kallar på väktare om det behövs.
Närmare - meddelar Dig med bilder när något händer eller någon kommer eller går. Med Gardio har Du alltid nära hem!
Smartare - med hjälp av kameror och smart teknik gör vi det billigare och enklare för Dig!

Gardio – det sociala hemlarmet som är Din länk till hemmet!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.