Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-08

Utveckling av metod för att mäta fyllnadsgrad

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag:
Sanfridssons åkeri ligger i Ljung utanför Herrljunga. Företaget är ISO 14001 certifierat och erbjuder sina kunder både lokal- och fjärrtransporter. Ett familjeföretag i andra generationen, startades 1961 av Alf, drivs idag av Göran, Mats och Torbjörn. Vi ombesörjer transporter i hela Sverige genom samarbete med andra åkerier och våra egna 24 bilar.

Uppgift:
En ständig utmaning för ett åkeri är fyllnadsgraden i de bilar som körs. Ur både ekonomisk och miljömässig synvinkel är det givetvis en fördel om de bilar som körs har så god fyllnadsgrad som möjligt. För att kunna tillgodose detta är det viktigt att kunna mäta den fyllnadsgraden på ett enkelt men korrekt sätt. I dagsläget finns det förhållandevis få bra sätt att mäta fyllnadsgraden och Sanfridssons åkeri vill ha hjälp med att arbeta fram ett system som fungerar för dem. Examensarbetet bör ta sin början i en kartläggning av de olika sätt som finns för att mäta fyllnadsgraden i en lastbil. Utifrån detta och annan information (så som företagets önskemål om funktioner, egna kunskaper och relevant litteratur) skall sedan ett system/sätt att mäta utvecklas som Sanfridssons åkeri kan använda i sin verksamhet.

Förkunskaper
Kunskaper inom logistik och eventuellt IT

Omfattning
Examensarbetet omfattar 15- 30 hp och kan anpassas till både kandidat- och masternivå.

Ort
Ljung

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja, tas upp med företaget vid projektstart.

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.