Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-18

Utvecklas efterfrågan på ekologiska kläder, skor och inredning?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Innerstaden Göteborg
Innerstaden Göteborg är ett bolag som ägs av Göteborgs Köpmannaförbund och Fastighetsägarna i Göteborg och vårt uppdrag är att arbeta för fastighetsägarna, näringsidkarna och Göteborg Stad för att innerstaden Göteborg skall bli attraktiv för boende, besökare och företagen i innerstaden.

Uppgift:
Under de senaste årtiondena har många företag utvecklat ekologiska produkter av olika slag. I takt med att människor blir allt med medvetna om miljö och hållbarhetsfrågor borde efterfrågan på dessa produkter öka. Frågan är om det ser ut på detta sätt? Innerstaden vill ha hjälp med att kartlägga hur efterfrågan utvecklats under de senaste åren samt hur läget är idag. Vill vi köpa ekologiska kläder och skor eller är det andra faktorer som är viktigare? Examensarbetet inleds med en litteraturstudie som kartlägger hur utvecklingen sett ut på området för att sedan undersöka hur dagens kunder ser på ekologiska produkter genom en enkätundersökning bland slumpmässigt valda kunder. Om tid finnes bör denna enkät även följas upp med efterföljande djupintervjuer eller fokusgrupper. I resultatet bör också potentiella åtgärder som kan öka efterfrågan presenteras.

Förkunskaper
Kunskaper inom miljö och gärna relaterat till textil

Omfattning
Examensarbetet omfattar 15- 30 hp och kan anpassas till både kandidat- och masternivå.

Ort
Göteborg

Reseersättning inomVästra Götaland
Ja

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.