Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-09-27

Utveckling av rörligt målspel

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Salvator har tagit fram ett system som skall visualisera stridseffekter med ljud, ljus och rök med hjälp av elektriskt drivna högtalara, stroboskop och rökmaskiner.

Detta system skall nu utvecklas och integreras med ett rörligt målspel för stridskjutningar och skjutbanan för militär och polis. Systemet skall vara portabelt och användas för helfigurer och kunna byggas upp i längder kring 10-15 meter.

Vagnen kanske kan byggas med samma princip som cameradolly.se. Vagnen skall dock vara elmotordriven (12 volt) och rulla på Salvators stegsystem. Traditionellt drivs målspel med vajersystem, detta vill vi dock komma ifrån för att göra systemet lätt att montera och demontera. I uppgiften ingår minst konstruktion av vagn och val av drivsystem.

Fler frågeställningar att ta hänsyn till blir
1. Hur driva? (kugghjul,kedja, rem)
2. Hur få vagnen stabil på stege?
3. Hur konstruera målhållare? Hur vrida eller fälla mål vid träff? Hur hålla nere vikt, hur förpacka vid transport m.m.

Verkstadslokaler och budget för framtagande av en första prototyp finns. Studiebesök och provskjutning av befintliga system kan ordnas.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.