Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-09-30

Examenarbete- Syntesresurs för utveckling av kromatografimedia.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Om oss:
GE Healthcare har en omsättning på 14 miljarder US dollar och är en del av General Electric Company. Verksamhetsområdet innefattar medicinsk bild- och informationsteknologi, diagnostik, system för patientövervakning, system för medicinsk forskning och läkemedelsutveckling, samt system för tillverkning av biotekniska läkemedel. Protein Separations är en grupp inom GE Healthcare som tillhandahåller system för storskalig produktion av biotekniska läkemedel och för separation av proteiner i laboratorieskala. Produktutbudet inom området proteinseparation omfattar både vätskekromatografi och membranteknologi. Produkter från Protein Separations används vid tillverkningen av mer än 90% av de biotekniska läkemedel som finns på marknaden.
Besök vår webb-sida www.ge.com för mer information.

Beskrivning av området för Examensarbetet:
Den idag vanligaste reningstekniken av målmolekyler inom bioprocess är olika typer av kromatografi. Några av de vanligaste typerna är Hydrofob Interaktions Kromatografi (HIC), Jonbytes Kromatografi (IEX), Affinitets Kromatografi och Reversed Phase Kromatografi (RPC). Gemensamt för dessa tekniker är att de olika typerna av interaktioner sker på någon form av fast material (solid support) som ofta består av små partiklar (10-150um). En vanlig approach vid tillverkning av kromatografimedia är att utgå från en viss typ av partiklar och sen modifiera dessa med olika typer av ytkemi för att uppnå den önskade interaktionen med målmolekylen.
I denna ideutvärdering kommer vi att undersöka möjligheterna att förbättra bärarmaterialet (solid support) dvs partiklarna genom olika typer av modifieringar. Arbetet som personen ifråga ska utföra infattar emulgering av agarospartiklar, olika typer av modifieringar samt primärkarakterisering av de färdiga prototyperna.

För mer information om Examensarbetet var god kontakta:

Jesper Hansson (Research Engineer), [email protected], 018-612 06 70

Omfattning: 30 Hp
Startdatum: Snarast
Vi tar emot ansökningar löpande, så vänta inte med din ansökan.

För att söka tjänsten:
Gå in på http://www.ge.com/jobsearch/ och sök efter jobnr. 1434657

Önskvärda meriter:

Polymerkemisk eller Organkemisk inriktning där erfarenhet av syntes arbete är en merit.
Tidigare vana av Äkta/kromatografi är ett plus men inte ett krav.

Som person är du:

Öppen
Kreativ
Självständig
Noggrann
Lyhörd


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.