Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-10-19

Högprecisions-GPS för multirotorhelikopter

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
I en vanlig GPS mäter och räknar man på tidskoden som skickas, vilket ger en noggrannhet på som bäst 3 meter – och ännu sämre i höjdled. Genom att i stället mäta fasen på den inkommande signalen kan man få en mycket noggrannare positionsbestämning, givet att man har en referenspunkt att jämföra med. En GPS som på detta sätt använder fasen hos inkommande signal kallas Carrier-Phase Enhancement GPS och en närliggande teknik är RTK-GPS (real-time kinematic).

Detta examensarbete syftar till att utifrån de kända principerna för en högprecisions-GPS återskapa denna funktionalitet med komponenter som finns tillgängliga på den öppna marknaden. Funktionaliteten ska utvecklas för användning på den multirotorhelikopter som utvecklas av Intuitive Aerial.

Examensarbetet består av följande moment:
• Litteraturstudie och planering
• Inköp av hårdvara/mjukvara
• Genomförande
• Rapportering/Dokumentation

Utförande
Vi har kontor mitt i centrala Norrköping i fantastiskt fina lokaler, och ser gärna att den/de som gör detta examensarbete tillbringar åtminstone några dagar i veckan här.

Huvudhandledare för detta examensarbete kommer att vara Torkel Danielsson.

Profil på sökande
Vi tror att detta examensarbete passar en blivande civilingenjör i t ex elektronikdesign. Programmeringskunskaper är nog ett krav.

Om Intuitive Aerial
Intuitive Aerial utvecklar luftburna kameraplattformar för fotografer och filmare. Med den tripod in the sky som bolaget utvecklar får alla fotografer och filmare enkelt tillgång till friheten och kraften i flygfoto.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.