Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-11-14

Marknadsanalys av kolesterolmätare

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag:
MedCam AB marknadsför och säljer produkter inom medicinteknik. Deras tre främsta arbetsområden är diagnostik, vägning och ortopedi.
Företaget importerar medicintekniska produkter från länder utanför Norden och säljer dem vidare till kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

MedCam AB har kontor och lager i Fristad, ca 13 km norr om Borås och har sina leverantörer över hela världen, några exempel är USA, Italien, Sydkorea och England.
Företaget eftersträvar hela tiden att kunna tillgodose deras kunders behov och söker kontinuerligt av marknaden för att kunna erbjuda deras kunder bättre produkter.

Uppgift:
För att MedCam AB ska nå allt fler kunder krävs det att företaget utvecklas och därmed ökar sina leveranser. Det är då viktigt att utvecklingen sker på ett hållbart sätt ur miljö- perspektiv.

Hur kan företaget öka sina leveranser och minimera påverkan på miljön. För detta krävs marknadsanalys och se vilka möjligheter som kan finnas eller kan uppstå i kolesterol marknaden. Analysen är inriktad mot vårdcentraler och apotek runt om i landet.
En undersökning bör göras om allmänheten intresse för att förtydliga eller verifiera intresse på vårdplatsen om tester för kolesterol och dessa anläggningar.

Förkunskaper
Grundläggande marknadsanalyser, Miljö- och hållbarhetsarbete

Omfattning
Examensarbetet omfattar 15- 30 hp och kan anpassas till både kandidat- och masternivå.

Ort
Borås

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Amir Badeie, tel. 0766-12 17 53

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]


Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.