Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-11-14

Minska energianvändningen i en bostadsrättsförening

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag:
Bostadsrättsföreningen Honungsskivlingen är medlem av HSB och innehar 176 lägenheter, 25 lokaler, 76 parkeringsplatser och 48 garageplatser.
HSB ägs och drivs av medlemmar. Som en kooperativ medlemsorganisation är målet inte att göra så stora ekonomiska vinster, därför går överskott alltid tillbaka till verksamheten för att kunna erbjuda ännu bättre nyproduktioner och ännu större trygghet i förvaltningen.
HSB vill vara en aktiv förebild inom klimatfrågan i branschen och ligga i framkant vad gäller utvecklingen av en hållbar bostadssektor.

Uppgift:
I Sverige står bostadssektorn står för ca 35% av den totala energiförbrukningen, och närmare 20% av koldioxidutsläppen. Det är något Bostadsrättsföreningen Honungsskivlingen vill ändra på.

Examensarbetet innebär därför att göra en energianalys av verksamheten i Borås.
I första skedet krävs en grundläggande kartläggning och insamling av information/data om verksamhetens energiförbrukning. Därefter bör åtgärder för att minska energianvändningen och investeringskostnader för dessa åtgärder bör också presenteras i de fall det är möjligt.

kartläggning och värdering av de miljöaspekter som Bostadsrättsföreningen Honungsskivlingen ger upphov till bör tas med i utredningen och även förslag på hur miljöarbetet kan utvecklas bör tas upp. Den nya utredningen kommer att ligga till grund för det fortsatta miljöarbetet.

Förkunskaper
Goda kunskaper om energieffektivisering och energianalyser samt har goda miljökunskaper. Är meriterande om du läser till energiingenjör.

Omfattning
Examensarbetet omfattar 15- 30 hp och kan anpassas till både kandidat- och masternivå.

Ort
Borås

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Amir Badeie, tel. 0766-12 17 53

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]


Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.