Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-11-23

Maximerad styvhet för kartong

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
Cascade Djupafors AB tillverkar kartong för förpackningar, bl.a. för olika typer av livsmedel. Ofta är det mycket viktigt att kartongens styvhet och stabilitet är så hög som möjligt samtidigt som ytvikten är så låg som möjligt. Eftersom man kan variera uppbyggnaden av kartongens struktur och ingående materials egenskaper har man möjlighet att optimera kartongens böjstyvhet. En optimerad kartong kommer att ha lägre vikt varvid ekonomin och miljöbelastningen för transporten av färdigvaran förbättras.

Mål med examensarbetet
Målet med projektet är att teoretiskt optimera kartongens böjstyvhet för ett antal valda applikationer. Den teoretiska optimeringen ska visa effekten av olika materialegenskaper och strukturer. Dessutom ska ett antal varianter tillverkas som prototyper och deras egenskaper testas och jämföras med teoretiska beräkningar.

Företag
Cascade Djupafors AB, Häggatorpsvägen 25, 372 52 Kallinge
www.cascades.com

Kontaktperson för Cefur
Mats Ericson ([email protected])

Cefur ska verka för hållbar utveckling i Ronneby och Blekinge. En huvuduppgift är att ge stöd och uppbackning åt företag som vill utvecklas inom hållbarhet. Också verksamheter inom kommunen och andra organisationer är målgrupper för insatserna. Cefurs vision är: ”Cefur är en innovativ motor för hållbar utveckling av näringsliv och samhälle, med Cradle to Cradle i särskilt fokus”.
För att uppnå resultat bygger Cefur upp kontakter med forskare vid utvalda lärosäten. Avsikten är att forskare och studenter tillsammans med Cefur ska hjälpa företagen att möta utmaningen som hållbar utveckling utgör. För övrig information om Cefur se länken: www.ronneby.se/cefur.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.