Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-11-24

Appar och sociala medier (1-2 pers)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vill du vara med på en spännande resa in i framtiden?

Appland utvecklar en marknadsplats för appar och är ett komplement till Googles Android Market. Skillnaden är att vi kvalitetskontrollerar alla appar och kan ta betalt via mobilabonnemang eller kontantkort, samt att ingen registrering krävs för att köpa appar.

Är du intresserad av programmering och vill ha en flexibel, kreativ och spännande arbetsmiljö, med möjligheter att växa både professionellt och som individ? Vill du jobba på ett företag där du kan göra skillnad? Då är Appland rätt ställe för dig!

Appland erbjuder nu ett examensarbete för 1-2 stycken drivna studenter inom data.

Examensarbetet innefattar en studie och utveckling av ett prototypsystem.

I studien undersöks hur olika sociala medier (Facebook, Twitter, etc) kan integreras i tjänsten för att öka tjänstens spridningstakt och intäkt. Ett exempel är att göra tjänsten mer personlig och social. Topplistor idag baseras på matematiska formler som mest nedladdade eller raketer, men skulle kunna kompletteras med listor på vilka appar dina Facebook-vänner har. Studien ska resultera i ett antal konkreta förslag, inklusive hur förslaget ska implementeras rent tekniskt på en övergripande nivå.

Därefter väljs ett par förslag, som sedan ska implementeras i tjänsten.
Detta kommer sannolikt att innebära programmering i:
* Internet backend (PHP)
* Android app (Java)
* Databas (MySQL)
* Internet frontend med CMS = Content Management System (Drupal)
* Webbsidor (PHP,CSS, HTML, HTML5)

Du/ni kommer bli en integrerad del av vår verksamhet och jobba ihop med programmerare, grafiker och marknadsförare.

Appland jobbar med en effektiv Agile mjukvaruprocess, baserad på Scrum, TDD (Test Driven Development) och XP (extreme programming), vilket även kommer att appliceras på detta examensarbete.

Examensarbetet pågår under vårterminen 2012. Sista ansökan är 15de januari, men vänta inte med att skicka in din ansökan till [email protected] , då dessa behandlas löpande.

Välkommen!

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.