Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-12-08

Utveckling av applikation för ljuddesign

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Interactive Institute (II) är ett svenskt experimentellt IT- och designforskningsinstitut som ingår i RISE-koncernen. Med engagemang och kreativitet utmanar Interactive Institute rådande normer och tankgångar inom teknik och design. Interactive Institute är internationellt välkända för sitt unika arbetssätt. Genom att kombinera personer med olika bakgrunder och erfarenheter utformas innovativa prototyper som blir till grund för nya idéer och produkter.

Sonic Studio är en multidisciplinär grupp av IT-forskare inom II som har specialiserat sig på att hitta kreativa och unika lösningar för gränssnittet människa-maskin. II Sonic Studio arbetar med utveckling och forskning inom en rad olika tillämpningsområden såsom datorspel, navigeringssystem och fordonsteknik. De system och gränssnitt som tas fram inkluderar alltid ljud, men fokus ligger på att ta fram helhetslösningar där ljud ofta kombineras med andra designelement såsom grafik och rörelsegester.

Läs mer på www.tii.se/sonic

Exjobbsförslag:
II Sonic Studio har tagit fram en första version av ett verktyg som involverar slutanvändarna i designprocessen av ljud. Detta verktyg ska nu utvecklas vidare. Studion söker därför en eller två examensarbetare med intresse för mediaprogrammering.

Interactive Institute Sonic Studio är även alltid intresserade av att föra en dialog med studenter med egna exjobbsförslag inom teknik, upplevelse och användarcentrerad design.

Lämplig bakgrund:
Civilingenjör i datateknik, medieteknik eller motsvarande.
Kunskaper inom javaprogrammering
Erfarenhet av mediaprogrammering


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.