Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-12-15

Exjobb-Metoder för Mobilt arbete

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Är du i sluttampen av din utbildning och är sugen på att genomföra ett spännande projekt på ett av Sveriges största IT-Konsult företag? Då är detta examensarbete något för dig!
Vi på Sigma jobbar mycket utanför vårt kontor. Vi vill därför starta ett projekt för att undersöka hur vi kan jobba mer effektivt när vi inte är på plats.
Projektet går ut på att undersöka hur vi arbetar idag och hur vi kan bli effektivare när vi är utanför vårt kontor. Vilka verktyg och rutiner minskar vår spilltid och ställtid när vi blir mer och mer mobila?

Examensarbetet bör resultera i;
• En kortare specifik handbok i ”Effektivt arbete utanför kontoret för Sigma anställda”, som ger konkreta tips på hur vi kan bli effektivare. Här tar vi upp hur specifika verktyg, licenser och abonnemang som kan hjälpa Sigma anställda på bästa sätt.
• En mer allmän handbok i ”personlig effektivitet utanför kontoret för den digitaliserade mobila kunskapsarbetaren.” som vi kan använda i vårt erbjudande när vi hjälper företag att bli mer mobila.

Omfattning
2 personer, exjobbets längd definieras i dialog med Sigma. Vi söker gärna dig som läser till systemvetare.
Som person är du ambitiös och positiv. Du har i allmänhet ett stort intresse för teknik och IT. Då exjobbet kommer definieras mer detaljerat i samråd med exjobbarna krävs det att du är kreativ och nyfiken, du kommer gärna med egna krav och förslag. Du är också driven och van vid att jobba och planera arbetet självständigt, självklart med handledarna som stöd.

Goda möjligheter finns för de rätta personerna att efter avslutat exjobb påbörja sin karriär inom Delta och Sigma. Låter detta intressant?
Tveka inte ansök redan idag via vår hemsida! Skicka in ditt/era CV samt en motivering till varför detta exjobb passar just dig/er.

Vilka är vi?
Sigma är ett IT-konsultföretag med inriktning på Systemutveckling, Management samt Drift och Förvaltning. Med nordiska kunder som bas levererar vi på en internationell marknad. Sigma är noterat på Stockholmsbörsen och har cirka 1300 medarbetare i nio länder. Sigma är ett starkt och dynamiskt konsultföretag med moderna värderingar. Du har nu möjligheten att tillsammans med oss genomföra en spännande resa.
Delta är en del av Sigmas verksamhet och här ges du som är junior möjlighet att visa upp dig och lära dig hur det är att vara konsult. Du kommer att träffa andra som liksom du är nya i sin karriär och på så sätt kan ni lätt byta erfarenheter med varandra. Vi månar om ett personligt och engagerat bemötande där alla ska känna både tillhörighet och delaktighet i Delta.

Vi ser fram emot din ansökan!
Ansök via vår hemsida www.sigma.se

För eventuella Frågor, kontakta:
Daniel Tengvall Delta 0765-528631
Sanna Anjou Delta 0708-113101


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.