Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-01-25

Miljöutredning åt Lokalförvaltningen, Göteborgs stad

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Examensarbete
Miljöutredning

Företag: Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad
Lokalförvaltningen förvaltar, anpassar och bygger lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Arbetet sker i nära samarbete med våra kunder och brukare. Med lokalytor på över två miljoner kvadratmeter är vi en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler.

Uppgift:
Lokalförvaltningen erbjuder ett spännande exjobb för en eller gärna två studenter. Er/din uppgift kommer att vara att göra en miljöutredning för Lokalförvaltningen som ska kunna ligga till grund för ett miljöledningssystem enligt ISO 14 001.

Lokalförvaltningen bildades vid årsskiftet 2010/2011 genom en sammanslagning av 3 förvaltningar; Lokalsekretariatet, Lokalförsörjningsförvaltningen och MedicHus. Alla förvaltningarna hade miljöledningssystem (Lokalförsörjningsförvaltningen och MedicHus var certifierade enligt ISO 14 001). För Lokalförvaltningen är ett nytt gemensamt ledningssystem under uppbyggande och därför behöver vi hjälp med att göra en ny gemensam miljöutredning. Vissa delar av de gamla utredningarna är fortfarande aktuella, laglista och kemikalieförteckning till exempel, men i övrigt behöver en genomgående utredning göras av den nya förvaltningen.

Förkunskaper
Examensarbetet är lämpligt för dig som läser miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning och har läst kursen Miljöledningssystem.

Omfattning
Examensarbetet är lämpligt att göra på 30 hp.

Ort
Göteborg

Reseersättning inom Västra Götaland
Diskuteras

Kontaktperson Miljöbron
Maria Bertrand, tel. 0766-121751

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]
Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.