Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-02-13

Undersök passande algoritmer för regelmotor och implementera ett proof-of-concept.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Din arbetsplats
Security Solutions är en enhet inom Security and Defence Solutions som utvecklar ledningssystem inom området samhällssäkerhet. Systemen används för att effektivisera, övervaka och skydda samhällskritiska flöden och verksamheter, vilket ställer mycket höga krav på systemens säkerhet och tillgänglighet.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns på Security enorma möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare.

Din roll
Ledningssystem innehåller en mängd regler och integrerar mot ett flertal undersystem. För att kunna anpassa systemen till kunders krav krävs att stora delar av dem är möjliga att konfigurera. Mycket av denna konfiguration går att uttrycka i regler. Om systemen ska bli en succé är det mycket viktigt att reglerna exekveras på ett effektivt sätt.

Bakgrund till arbetet:
• http://en.wikipedia.org/wiki/Analysis_of_algorithms#Orders_of_growth
• http://en.wikipedia.org/wiki/Rete_algorithm
• http://nruler.codeplex.com

Arbetet omfattas av:
• Jämförelse mellan tre olika algoritmer
• Förklaring och utvärdering av algoritmernas specifika karaktäristika (Storleksordning på tillväxt och minnesutrymmeskrav)
• Förklaring av hur algoritmerna kan integreras i ledningssystem och system för sensorintegration
• Jämförelse med befintliga datastrukturer
• Konstruktion av mjukvara som proof-of-concept
• Skriftlig rapport
• Muntlig redovisning


Dina kvalifikationer
Vi söker dig som studerar till civilingenjör eller motsvarande utbildning och befinner dig i slutet av utbildningen. Du har ett passionerat intresse för teknik, begåvning utöver det vanliga och har troligen mycket goda studiemeriter. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi värdesätter engagemang och en utåtriktad och kreativ personlighet. Du brinner för att lära dig ny teknik och ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till både kunder och medarbetare. På detta sätt skapar vi tillsammans ett kunskapsföretag där du blir en viktig del.


Att arbeta på Saab
Saab är ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi är stolta över att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, något som alla medarbetare bidrar till.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov. Saab har 13 300 medarbetare. Försäljningsintäkterna uppgår till 23 miljarder kronor. Forskning och utveckling motsvarar nära 20 procent av omsättningen.

Placeringsort
Göteborg eller Linköping

Under exjobbstiden är du anställd av Skill. Det finns goda möjligheter till fortsatt arbete hos Saab Security efter exjobbstiden.

Du ansöker till exjobbet via www.skill.se. Har du frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare Viktoria Lundin ([email protected]), 070 – 248 56 52.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.