Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2005-11-17

Livsmedelshygien (Sandviken)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
Fäbodmat och Matkultur är ett projekt som syftar till att göra fäbodbruket attraktivt för nuvarande fäbodbrukare och att göra det möjligt att rekrytera nya brukare. Projektet ägs av Hushållningssällskapet Dalarna Gävleborg och initierades av Gävleborgs Fäbodförening. Huvudfinansiärer är Intryck Hälsingland och Länsstyrelsen Gävleborg.

Frågeställning
Förr i tiden fanns ett hygieniskt tänkande hos alla ¿husmödrar¿. Innan det fanns kyl och frys måste man hålla hög hygienisk standard för att matvaror inte skulle förfaras. Dessutom hade man förr inte ekonomiska möjligheter att förslösa mat utan den skulle vara ätlig och tjänlig ända tills den var uppäten. För att dagens människor ska kunna ägna sig åt fäbodbruk krävs att man får tillbaka detta hygieniska tänkande. Annars kan de matvaror man producerar bli farliga att äta. Hur får man in det nödvändiga hygieniska tänkandet i ryggmärgen på nya fäbodbrukare?


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.